Головна Новини Політика вибори Посилення карантину: чи відбудуться місцеві вибори в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Посилення карантину: чи відбудуться місцеві вибори в Україні

Верховна Рада повинна оголосити місцеві вибори не менше ніж за 90 днів до їх початку, - Разумков

30 червня 2020, 10:18 comments1355
Поділіться публікацією:

Оголосити в Україні місцеві вибори Верховна Рада повинна не пізніше ніж за 90 днів до їх початку. Про це заявив спікер Дмитро Разумкой під час погоджувальної ради. Депутати зобов'язані зробити все, щоб голосування відбулося вчасно, — вважає глава парламенту.

Посилення карантину: чи відбудуться місцеві вибори в Україні

За Конституцією місцеві вибори в Україні повинні відбутися в останню неділю жовтня. Цього року це 25 жовтня. І переносити дату голосування поки  що в Україні не планують, навіть незважаючи на спалах коронавірусу. Раніше прем'єр Денис Шмигаль анонсував, що в деяких українських регіонах карантин все ж посилять. Але на підготовку до виборів це вплинути не повинно. Спікер парламенту Дмитро Разумков доручив Верховній Раді підготувати все необхідне для офіційного оголошення місцевих виборів. Зробити це необхідно не пізніше 26 липня. Проте вже через три тижні депутати підуть на канікули. Тому Разумков закликає їх оголосити вибори раніше.

"Я хочу всім нагадати, що Рада повинна оголосити вибори не пізніше ніж за 90 днів до них. Необхідно відпрацювати це питання, щоб голосування відбулося вчасно згідно із Конституцією і законами України", — звернувся до депутатів Разумков.

Проконтролювати весь процес голова Верховної Ради доручив парламентському комітету з питань державної влади.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Польщі відбулися вибори президента. Жоден з кандидатів не зміг набрати достатньо голосів, щоб перемогти в першому турі. Імена тих, хто зустрінуться у другому турі вже відомі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини