Головна Новини Політика вибори "На сьогодні немає підстав вважати, що місцеві вибори можливо скасують", - ЦВК
commentss НОВИНИ Всі новини

"На сьогодні немає підстав вважати, що місцеві вибори можливо скасують", - ЦВК

Представник ЦВК Сергій Постівий розповів, які причини можуть послужити для скасування голосування до місцевих рад

13 вересня 2020, 17:28 comments1038
Поділіться публікацією:

Вибори до органів самоврядування місцевих рад, які заплановані на 25 жовтня 2020 року, пройдуть навіть в регіонах, які на момент голосування будуть оголошені "червоною зоною". Про це повідомив представник Центральної виборчої комісії Сергій Постівий, передає "Новий час" ,

"На сьогодні немає підстав вважати, що місцеві вибори можливо скасують", - ЦВК

За його словами, відповідно до законодавства місцеві вибори можуть бути скасовані тільки в разі введення воєнного або надзвичайного стану. У той же час віднесення території до червоної зони карантину не є підставою, щоб визнавати неможливість проведення там виборів.

Постівий підкреслив, що зараз комісія не має інформації про наявність будь-яких варіантів скасування або перенесення виборів в Україні   (або   на окремих її територіях) в зв'язку з карантином.

При цьому він підкреслив, що скасування або перенесення виборів "теоретично можливі", оскільки вище керівництво країни може ввести надзвичайний стан. Однак, на думку експерта, це складний процес.

"На сьогоднішній день говорити, що буде якась скасування проведення виборів, у нас поки підстав немає", — повідомив Постівий.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр охорони здоров'я України Максим Степанов звернувся до громадян з терміновим повідомленням у зв'язку з масовим захворюванням коронавірусів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини