Головна Новини Політика вибори Медведчук: Влада проводить антисоціальну політику напередодні місцевих виборів
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Влада проводить антисоціальну політику напередодні місцевих виборів

За словами Медведчука, влада встановила базовий прожитковий мінімум в два рази менше мінімального

20 серпня 2020, 22:59 comments1087
Поділіться публікацією:

Голова Політради "Опозиційної платформи — За життя" Віктор Медведчук прокоментував законопроект, поданий Міністерством соціальної політики, який впроваджує нові правила визначення прожиткового мінімуму в Україні, розрахунку доплат і обов'язкових виплат. При цьому, законопроектом встановлено, що з 2022 року Кабмін визначатиме політику в даному питанні самостійно, без залучення Верховної Ради.

Медведчук: Влада проводить антисоціальну політику напередодні місцевих виборів

Фото: Наталия Федосенко, джерело: ТАСС

 Медведчук зазначає, що законопроект запроваджує поняття "базова величина" прожиткового мінімуму. З 1 липня 2021 року вона становитиме 2100 грн. Розмір пенсій і мінімальна зарплата, як і зараз, залежатимуть від величини прожиткового мінімуму. Щорічно впливатиме на прожитковий мінімум і розмір офіційної інфляції.

 "Вже зараз 2100 грн — це не менш ніж в два рази занижена величина реального прожиткового мінімуму. Закладаючи таку суму в бюджет на майбутній рік, Мінсоцполітики свідомо проводить політику, спрямовану на подальше зубожіння українців. В 2020-му в Україні підвищать тільки мінімальну заробітну плату — до 5000 грн, тобто на 5,9%. Простіше кажучи, уряд вирішив підвищити "мінімалку" всього на 277 грн ", — підкреслює політик.

 "Пенсіонерам обіцяють підняти пенсії ... в майбутньому році. Обіцяють "неміряні" 2600 грн для тих,  "хто виконав вимоги щодо стажу і досяг віку 65 років". Але все це тільки з липня 2021 року. При цьому інфляція, безумовно, і далі буде знижувати реальну пенсію і зарплату. Скільки вийде "добавки" насправді, зараз сказати не зможе ніхто ", — додає Медведчук.

"Все, що обіцяє уряд з питань соціальної політики, це все в майбутньому році і далі. Наскільки можна вірити таким обіцянкам? Річний підсумок "роботи" нинішньої влади як раз не сприяє тому, щоб довіряти її обіцянкам, особливо передвиборчим ", — вважає він.

Медведчук підкреслює, що буквально днями президент Зеленський ветував закон про продовження мораторію на відчуження майна громадян за невиплату кредитів. Практично єдиний закон, прийнятий нинішньою Верховною Радою на захист громадян, — і Зеленський його ветував ... Що тут коментувати?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини