Головна Новини Політика вибори Ляшко пояснив, чому відмовився від крісла мера Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко пояснив, чому відмовився від крісла мера Києва

Віктор Ляшко вирішив не брати участь у місцевих виборах і залишиться головним санітарним лікарем України

22 липня 2020, 14:24
Поділіться публікацією:

Головний санлікар України Віктор Ляшко сам вирішив відмовитися від внутрішньопартійної боротьби за крісло мера Києва. Про це він розповів журналістам видання "Українська правда". Рішення чиновник прийняв ще до праймеріз "Слуги народу". Саме тому його кандидатури і не було серед переліку претендентів.

Ляшко пояснив, чому відмовився від крісла мера Києва

Фото: МОЗ України

Відмовитися від місцевих виборів Віктор Ляшко вирішив, перш за все, щоб залишитися на посаді головного санітарного лікаря.

"Епідеміологічна ситуація, яку ми бачимо зараз в країні, змусила мене залишитися на цій посаді. Так, я вважаю себе експертом і професіоналом в даній сфері. Для мене завдання номер один зараз — відновити в Україні систему протиепідемічного захисту. Людина, на мою думку, повинна залишатися там і на тій посаді, де вона працює максимально ефективно і приносить максимальну користь", — каже Ляшко.

При цьому головний санітарний лікар запевняє, що це було виключно його рішення і ніхто ззовні на нього не вплинув.

А ось хто спочатку запропонував йому спробувати свої сили на виборах мера Києва, Віктор Ляшко говорити відмовився. Як і не відповів, чи надходила така пропозиція з Банкової — з Офісу президента.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що перемогла на партійних праймеріз і буде балотуватися в мери Києва від "Слуги народу" — Ірина Верещук. Однак її колега по партії Олександр Дубінський, що програв Верещук на попередньому відборі, не вірить у її перемогу на місцевих виборах. Вони, до речі, відбудуться в Україні 25 жовтня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини