Головна Статті Політика вибори Квартири, машини і мільйони у декларації: що може змусити Артема Культенка завершити кар'єру політика
commentss Cтатті Всі новини

Квартири, машини і мільйони у декларації: що може змусити Артема Культенка завершити кар'єру політика

Партія "Слуга народу" не довірила нардепу Артему Культенку важливі завдання на місцевих виборах і цьому може бути реально пояснення

16 червня 2020, 13:15 comments6818
Поділіться публікацією:

Днями стало відомо, що народний депутат від партії "Слуга народу" Артем Культенко, всупереч чуткам і прогнозами деяких політологів, не стане керівником виборчої кампанії на місцевих виборах від своєї політсили. Більше того, йому не довірили навіть регіональні осередки партії ні в Києві, ні в Київській області. Незважаючи на позитивний досвід Культенка на парламентських виборах, рішення відсторонити його від важливих завдань на місцевих може стати правильним для "Слуги народу", зважаючи на неоднозначну репутацію нардепа.

Квартири, машини і мільйони у декларації: що може змусити Артема Культенка завершити кар'єру політика

Артем Культенко відомий своєю активністю в соцмережах – нардеп регулярно публікує не тільки на особистій сторінці у Facebook, але і на офіційній депутатській, пости, присвячені всіляким православним святам. Політик приправляє свої пости барвистими ілюстраціями, а іноді навіть виходить у стрім-ефіри з нагоди свята. З 2016 року Культенко був послушником Київської духовної семінарії Української православної церкви (Московського патріархату). Остання, як відомо, є одним з ключових інструментів пропаганди в країні-агресора.

Згідно з інформацією на сайті закладу, семінарія — середній богословський навчальний заклад з 4-річним терміном навчання, який готує священнослужителів, а також церковнослужителів згідно стандарту духовної освіти УПЦ. До Семінарії приймаються особи чоловічої статі православного віросповідання, які мають повну середню освіту, а випускники семінарії можуть бути зведені у священний сан. Таким чином, приблизно в цьому році Артем Культенко повинен як мінімум отримати свій богословський диплом.

Враховуючи цей факт, було дивно спостерігати на його сторінці у Facebook фото з літнього відпочинку з підписом "Літо". В окулярах Porsche Design орієнтовною вартістю близько 5-7 тис. грн. відображаються довгі ряди лежаків, при цьому сам Артем Культенко, судячи з усього, розмістився на індивідуальному помості з ліжком, відгородженим від інших відвідувачів пляжу дерев'яними поручнями. Де саме відпочиває народний обранець, він не вказав – геотеги на фото відсутні. Однак задоволення це не з дешевих. Більш того, це може бути будь-який закордонний курорт з тих, де не було занадто великих обмежень на в'їзд, наприклад, острови в Карибському морі або Індійському океані.

Квартири, машини і мільйони у декларації: що може змусити Артема Культенка завершити кар'єру політика   - фото 2

Отець Артемій Культенко повідомив українцям, що літо настало

У зв'язку з цим доречно буде згадати про те, чим займався Культенко до обрання в парламент і на які гроші він живе. Культенка пов'язують з "королем незаконних мафів" Романом Солодким, який був активним членом "Партії регіонів" і з'являвся на фотографіях з проросійською символікою – георгіївською стрічкою. Солодкий – керівник громадської організації "Громадянський корпус", яка підтримує Артема Культенка. Останній, зрештою, і сам став членом цієї організації. Влітку 2019 року "Громадянський корпус" провів акції протесту київських мафовиків. Також Культенко разом з Солодким є співзасновниками ще однієї громадської організації – "Спілки інвесторів транспортної інфраструктури міста Києва" (ОО "СІТІ М. КИЄВА"). Ця організація мала активну позицію по мафам і парковкам.

Варто зауважити, що Культенко в 2014 році намагався стати депутатом від "Партії ветеранів Афганістану". Він балотувався в Київську міську раду, але не пройшов. Примітно, що Культенко відстоював інтереси учасників війни 1979-1989 років, хоча сам народився у 1984 році.

Квартири, машини і мільйони у декларації: що може змусити Артема Культенка завершити кар'єру політика   - фото 3
Квартири, машини і мільйони у декларації: що може змусити Артема Культенка завершити кар'єру політика   - фото 4

Декларація Артема Культенка виглядає вражаюче. За душею у нардепа не тільки три квартири, три елітних машини (дві Вольво і Тойота Секвойя), розсип ювелірних виробів і дорогих годинників, але і близько 1 млн дол. і 1 млн грн готівкою.

Очевидно, що сьогодні Культенку потрібно визначитися, чи буде він далі працювати в комітеті з питань регламенту та депутатської етики у Верховній Раді, або ж присвятить себе повністю богослів'ю. У другому випадку йому не доведеться подавати декларацію і звітувати про кожен свій крок. Не виключено, що рішення вже прийнято і незабаром Артем Культенко послідує прикладу Святослава Вакарчука і залишить парламент на користь проповідей для пастви УПЦ (МП). Можливо, саме цим і пояснюється його відсторонення від всіх завдань "Слузі народу", пов'язаних з місцевими виборами восени 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини