Головна Новини Політика вибори Коронавибори в Україні: які новинки чекають на виборців під час голосування
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавибори в Україні: які новинки чекають на виборців під час голосування

Виборців будуть питати про здоров'я і попросять дотримуватися правил з розміткою на ділянках

17 вересня 2020, 16:00
Поділіться публікацією:

Вибори в Україні, ймовірно, стануть найбільш непростими в історії нашої держави, так як пройдуть в умовах епідемії коронавірусу. Про те, як уряд має намір мінімізувати ризики, розповів міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

Коронавибори в Україні: які новинки чекають на виборців під час голосування

За його словами, на позачерговому засіданні Кабмін затвердив "Порядок здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів на тлі пандемії коронавірусу". Цей документ передбачає опитування людей про наявність симптомів респіраторних захворювань і температурний скринінг всіх, хто заходять в приміщення для голосування та виборчих комісій. Крім того, буде обов'язковим наявність антисептиків для рук на вході в приміщення виборчої комісії і в самому приміщенні.

"Будуть спеціально обладнані місця для централізованого збору та утилізації засобів індивідуального захисту; розмітка, яка вказує на дотримання дистанції не менше одного метра, і маса інших нюансів, — говорить міністр. — Виборці, які знаходяться на самоізоляції, зможуть голосувати за місцем перебування. Процедура також прописана. Якщо у одного з членів виборчкому виявлять COVID-19, інші члени комісії можуть продовжувати виконувати свої функції при відсутності симптомів респіраторних захворювань".

Повну версію ексклюзивного інтерв'ю з Олегом Немчиновим читайте за посиланням .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини