Головна Новини Політика вибори Для молодих виборців Медведчук – нове обличчя в українській політиці, – Пілецька
commentss НОВИНИ Всі новини

Для молодих виборців Медведчук – нове обличчя в українській політиці, – Пілецька

На думку політолога Юлії Пілецької, виборці в якості альтернативи партії "Слуга народу" переходять на бік "Опозиційної платформи - За життя"

29 липня 2020, 18:32 comments1217
Поділіться публікацією:

Для більшості молодих виборців голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук є новим обличчям в українській політиці. Водночас саме період його роботи у владі вважається найуспішнішим в історії України. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" розповіла політолог Юлія Пілецька.

Для молодих виборців Медведчук – нове обличчя в українській політиці, – Пілецька

При цьому вона звернула увагу на те, що відтік виборців всіх віків від "Слуги народу" до "Опозиційної платформі – За життя" був прогнозованим і легко пояснюється.

"Систематичне невиконання "Слугою народу" своїх передвиборчих обіцянок призводить до того, що виборець втрачає довіру. А з ними за один і той самий електорат змагається партія Медведчука, яка підходить до питань дуже системно. Коли в соцопитуваннях запитують: який ви знаєте план досягнення миру, то респонденти називають – від Медведчука. Тому, що інших не знають. Інші політики не витратили свій дорогоцінний час, щоб вибудувати системно якийсь стратегічний документ, який би вважався планом", – зазначила експерт.

Також, за її словами, одним із чинників зростання рейтингу ОПЗЖ є те, що Віктор Медведчук на цей час вдало поєднує в собі досвідченого керівника і політика нової формації.

"Запит на мир і економіку для електорату Зеленського, що думає, забирає Медведчук, тому що люди бачать, що він пропонує більш аргументований і серйозний дискурс. А для молодих виборців Зеленського той же Медведчук – це нове обличчя, тому що не новими в їх політичної соціалізації є політики "помаранчевого" табору: Ющенко, Порошенко, Яценюк і так далі", – додала Пілецька.

Політолог нагадала, що Медведчук працював у період Кучми, який зараз вважається зразковим, бо тоді економіка зростала й Україна розумно грала на балансі інтересів.

"Виборці, яким до 30-ти, якщо погуглять, то побачать, що коли Медведчук очолював адміністрацію Кучми, то країна мала хороші конкурентні позиції у світі", – резюмувала Пілецька.

Раніше Віктор Медведчук повідомив, що ідеологія "Опозиційної платформи – За життя" відповідає інтересам більшості українців, і тому рейтинг партії зростає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини