Головна Новини Політика вибори Як проголосувати, якщо хворієш чи на самоізоляції: відповідь ЦВК
commentss НОВИНИ Всі новини

Як проголосувати, якщо хворієш чи на самоізоляції: відповідь ЦВК

Щоб не втратити можливість проголосувати через самоізоляцію, слід вчасно звернутися до ДВК

13 жовтня 2020, 13:16
Поділіться публікацією:

Якщо в день місцевих виборів, 25 жовтня, ви хворієте, або перебуваєте на самоізоляції, можливість віддати голос все одно буде. Про це повідомляє Центральна виборча комісія.

Як проголосувати, якщо хворієш чи на самоізоляції: відповідь ЦВК

У ЦВК заявили, що у разі наявності симптомів застуди ви зможете проголосувати на дільниці в окремій кабінці. Однак не забувайте взяти маску та особисту ручку.

Якщо ви у день "ікс" перебуватимете на самоізоляції через хворобу, то передбачено можливість голосувати вдома. Для цього необхідно завчасно оформити такі документи. Написати заяву (у довільній формі), додати медичну довідку від сімейного лікаря чи установи охорони здоров’я, й надіслати (передати) їх до дільничної комісії, де голосуєте. Зазначимо, що зробити це слід до 23 жовтня, 20:00.

У ЦВК додали, що в разі самоізоляції через позитивний тест у члена вашої сім’ї  алгоритм той самий – заява і медична довідка до ДВК.

Крім того, повідомляється, що ті хворі, які перебувають у лікарні, безпосередньо проголосують у закладі охорони здоров’я.

Як повідомлялося, експерти вважають, що коронавірус може стати лише приводом для перенесення дати проведення місцевих виборів в Україні. Насправді причини криються набагато глибше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини