Головна Новини Політика внутрішня політика Зміна статусу наглядової ради "Нафтогазу України" віддасть управління компанією в США, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Зміна статусу наглядової ради "Нафтогазу України" віддасть управління компанією в США, - Медведчук

Голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук попереджає про небезпеку зовнішнього управління НАК "Нафтогаз України"

2 червня 2020, 14:39 comments1087
Поділіться публікацією:

Зміна статусу наглядової ради НАК "Нафтогаз України" відбувається для того, щоб віддати управління компанією США. Про це заявив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук в ефірі телеканалу NewsOne.

Зміна статусу наглядової ради "Нафтогазу України" віддасть управління компанією в США, - Медведчук

"Пояснення одне: стратегічне завдання, яке поставили в даному випадку і МВФ, які діють за вказівкою американців. А що таке управління НАК Нафтогазом? Це ціни й тарифи, які надалі відчувають всі наші громадяни на собі. Це зростання комунальних тарифів, зростання цін газу для населення. Зміни в наглядовій раді — це те що виведе НАК "Нафтогаз" у підпорядкування уряду. Тобто це буде самостійна структура в системі органів державного управління України, але керувати цією структурою будуть з-за океану", — пояснив Медведчук.

За словами опозиційного політика, така реорганізація не піде на користь громадянам України, її почнуть використовувати в особистих інтересах. Як відомо, депутати від "Слуги народу" та інших фракцій зареєстрували у Верховній Раді законопроект №3487, який може дозволити звільнити членів наглядової ради "Нафтогазу", якщо вони не є громадянами України.

"Історія цього питання така: коли прем'єром був Гройсман, він вніс зміни до статуту щодо обмеження певних дій наглядової ради. Адже в наглядову раду входять іноземці. Вони взагалі нічого спільного з Україною не мають. Вони одержують сотні тисяч доларів зарплати з кишені українців, які платять за газ за високими тарифами. Так от, Гройсман намагався обмежити розмір зарплат. Ви, напевно, пам'ятаєте його зауваження, що мовляв ми взагалі не продовжимо контракт, якщо голова НАК "Нафтогаз" не буде виконувати вимоги уряду на наступний рядків. Тому подібні дії відносно наглядової ради призведуть до прямого управління "Нафтогазом" без уряду, без виконавчої влади", — резюмував Віктор Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини