Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський: "Дату наступної нормандської зустрічі я сподіваюся дізнатися вже завтра"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський: "Дату наступної нормандської зустрічі я сподіваюся дізнатися вже завтра"

На зустрічі ТКГ обидві сторони обговорять перспективу проведення нормандського саміту і домовляться про припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі

21 липня 2020, 14:35
Поділіться публікацією:

Глава держави Володимир Зеленський під час спільної конференції з президентом Швейцарії Сімонеттою  Соммаругою заявив, що вже найближчим часом буде відома точна дата проведення нормандського саміту за участю лідерів України, Франції, Німеччини та Росії. Про це повідомляє агентство "РБК-Україна".

Зеленський: "Дату наступної нормандської зустрічі я сподіваюся дізнатися вже завтра"

За словами гаранта, узгодження російської сторони чекають на найближчому засіданні Тристоронньої контактної групи, оскільки німецька та французька сторона свою згоду вже дали.

"Думаю, всі розуміють, як для нас важливо зустрічатися в цьому форматі. Тому ми найближчим часом чекаємо на дату нормандської зустрічі", — зауважив Зеленський.

Крім того він пояснив, що проведення нарад ТКГ на сьогодні проходить у відеорежимі, щоб не порушувати приписів щодо захисту від пандемії.

"Через пандемію COVID-19 ми розуміли, що не буде можливості зустрічатися і переформатували наші зустрічі у відеоформат. Я чекаю того, щоб завтра було рішення про припинення вогню, що дуже важливо для України. Щоб зберегти життя наших людей", — підкреслив лідер української нації.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Офісі президента зазначили, що зустріч чотирьох лідерів країн-учасниць нормандського формату може пройти вже через місяць.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини