Головна Новини Політика внутрішня політика Віктор Медведчук: "Бюджет-2021 провокує падіння в економічну і соціальну прірву"
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук: "Бюджет-2021 провокує падіння в економічну і соціальну прірву"

На думку народного депутата, проект держбюджету потребує доопрацювання

16 вересня 2020, 16:30
Поділіться публікацією:
Підготовлений урядом і внесений до Верховної Ради проект держбюджету-дві тисячі двадцять один не тільки не спрямований на виведення країни з глибокої кризи, але, навпаки, погіршить ситуацію і прискорить спад в економіці країни. Таку думку в інтерв'ю ЗМІ висловив народний депутат, голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук.

"Це можна охарактеризувати словами:" А віз і нині там ". Якщо ми говоримо про головне економічному законі, прийнятому в Україні щорічно, то, безумовно, аналізуючи те, що подано, і те, що прозвучало під час презентації бюджету міністром фінансів Сергієм Марченком, можна сказати, що ми продовжуємо стрімке падіння в прірву в питаннях економічної і соціальної політики ", — зазначив Медведчук.

Політик назвав кричущим той факт, що влада не перший рік пропонує країні виживати виключно за рахунок кредитів, які не реанімуючи економіку, не стимулюючи відновлення промисловості, скочуючись все глибше в боргову яму.

"Пишатися абсолютно нічим. Формування 66% дохідної частини бюджету в 2021 році передбачається за рахунок внутрішніх і зовнішніх запозичень. Це називається точка, повний глухий кут! — заявив парламентарій. — При тому, що і дохідна частина бюджету поточного, 2020 року теж на 65% формувалася за рахунок внутрішніх і зовнішніх запозичень ".

За словами Віктора Медведчука, країна фактично перестала заробляти, якщо лише на 34% здатна забезпечити власні витрати і не може вижити без нарощування боргів. Це вже є загрозою національній безпеці.

"Якщо ми живемо в борг на дві третини, то виникає питання вже загрози національній безпеці. Якщо країна не може себе утримувати, значить, система, вибудувана владою, Президент Зеленський і його оточення, Кабінет Міністрів і монобольшінство у Верховній Раді не здатні забезпечити життєдіяльність України ", — упевнений парламентарій.

Медведчук нагадав, що фракція "Опозиційною платформи — За життя" ще в першому півріччі піднімала питання про відставку уряду як непрофесійного, непридатного для управління економікою країни.

"Уряд діє без програми. Без консультацій з Верховною Радою і її профільними комітетами вносить законопроект про бюджет. При тому, що в Україні парламентсько-президентська форма правління, а з парламентом навіть не радилися, як забезпечувати життя громадян у 2021 році, — піддав критиці політику уряду народний депутат Віктор Медведчук. — Все це викликає питання, чи зможе економіка України вистояти в наступному році ".

Як раніше повідомляли "Коментарі", "ОТЗЖ" вимагає заборони "Нацкорпуса" і батальйону "Азов" .

Віктор Медведчук: "Бюджет-2021 провокує падіння в економічну і соціальну прірву"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини