Головна Новини Політика внутрішня політика В СБУ назвали причини обшуків в ДАБІ та у Вадима Столара
commentss НОВИНИ Всі новини

В СБУ назвали причини обшуків в ДАБІ та у Вадима Столара

СБУ підозрює ДАБІ та столичних забудовників в корупції

22 жовтня 2020, 22:35 comments1488
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України (СБУ) провела обшуки в приміщенні Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ), в офісах і за місцем проживання осіб, що мають відношення до будівельного бізнесу. Видання "Деловая столица" повідомляє, що мова йде про обшуки в офісах і за місцем проживання таких осіб, як брати Юрій та Олексій Горові, а також Вадим Столар, якого в українських ЗМІ називають "смотрящим" за Києвом.

В СБУ назвали причини обшуків в ДАБІ та у Вадима Столара

За даними видання "Цензор" у справі також згадуються екс-керівник апарату прем'єра-міністра Дениса Шмигаля Тетяна Кривенко, а також її брат, який працює в Офісі президента, Володимир Родін і є власником компанії Building Development Holding. ЗМІ також повідомляли про обшуки ще в одного забудовника — власника компанії SAGA Development Андрія Вавриша.

У ДАБІ поки відмовляються від коментарів, але за даними ЗМІ правоохоронці вилучили з офісів Інспекції документацію, комп'ютерну техніку, а також гроші, про походження яких поки нічого не відомо.

Видання "Дело" пише, що за даними джерел в правоохоронних органах СБУ нібито розслідує справу про учасників організованого злочинного угруповання, в якому фігурують співробітники ДАБІ: в. о. департаменту ДАБІ в Києві Олексій Печена, в.о. департаменту в Одеській обл. Андрій Грейц, в.о. департаменту у Львівській обл. Андрій Максим, головний спеціаліст центрального апарату Олена Ткачук, головний спеціаліст центрального апарату Лариса Залюборская.

СБУ розслідує справу про "бек офісах", які могли виступати посередниками між будівельними комерційними структурами і посадовими особами ДАБІ.

"Протиправна роль комерційних структур, так званих "бек офісів", полягає в наданні "позитивного" рішення про видачу дозвільних документів на будівництво та отримання сертифікату введення об'єкта в експлуатацію, вирішення питання про отримання коштів від замовників будівництва і розподіл отриманих коштів між усіма учасниками протиправної схеми", — зазначено в оприлюднених документах.

Раніше у вересні СБУ провела обшуки у компанії bUd development, власником якої є Вадим Столар. Під час обшуків було вилучено документи про схеми при будівництві та великі суми готівкової валюти невідомого походження. Офіційно СБУ повідомила про викриття групи менеджерів Bud Development Столара, які по 2017-2020 роки через угоду з податками завдали державі збитків на понад 500 млн грн.

Нагадаємо, журналісти "Комментариев" детально розібрали біографію народного депутата Вадима Столара, наповнену цікавими подіями та несподіваними поворотами долі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини