Головна Новини Політика внутрішня політика «Український уряд остаточно найнялася на роботу до Ахметова», - Давидюк
commentss НОВИНИ Всі новини

«Український уряд остаточно найнялася на роботу до Ахметова», - Давидюк

Ситуація на енергетичному ринку України показує преференції Ріната Ахметова перед іншими учасниками

1 жовтня 2020, 16:37
Поділіться публікацією:

Український політолог Микола Давидюк дав великий коментар з приводу ситуації на енергетичному ринку України.

«Український уряд остаточно найнялася на роботу до Ахметова», - Давидюк

"Дешева електроенергія Енергоатому віддана ДТЕК для експорту в Молдову, де ціни нижчі, ніж в Україні. А тим часом українським споживачам буде запропоновано купувати дорогу електроенергію теплових електростанцій, генерацію яких на 80% контролює той же Ахметов ", — заявляє експерт.

"Схоже, пріоритет Коломойського у нинішньої влади виявився міфом. Ахметов не мав такого потужного і неприкритого сприяння ні при якому іншому уряду ", — продовжує політолог.

За словами політичного експерта, колишній топ-менеджер ДТЕК на посаді прем'єра зробив все, щоб молдавани, а не українці отримали дешеву електроенергію. В умовах викликаного пандемією економічної кризи такі дії межують з усвідомленим шкідництвом цілій країні на догоду лише одному олігарху.

Нагадаємо, ДТЕК в жовтні експортує в Молдову куплені у "Енергоатома" 14,9 тис. МВт-год електроенергії.

Згідно з повідомленням "НАЕК" Енергоатом ", який продав ДТЕК на аукціоні для експорту в жовтні 14,9 тис. МВт-год елекроенергіі, підприємство також опрацьовує додаткові можливості експорту електроенергія в країни північної Європи і Прибалтики.

У НАЕК нагадали, що продана на аукціоні електроенергія відповідно до контракту призначена для продажу і / або поставки за межі України. При цьому, покупець повинен самостійно забезпечити доступ до міждержавних перетинів.

Як повідомлялося, "Енергоатом-трейдинг" 25 вересня продав для подальшого експорту весь запропонований обсяг електроенергії на аукціоні за двосторонніми договорами. Загалом реалізовано 14,9 тис. МВт-год електроенергії з періодом поставки 1-31 жовтня 2020 року ціною 1,017 тисяч гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини