Головна Новини Політика внутрішня політика Україна обрала дипломатичний шлях - Єрмак про припинення збройного конфлікту на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна обрала дипломатичний шлях - Єрмак про припинення збройного конфлікту на Донбасі

За словами Єрмака, Україна ніколи не відмовиться від Криму і Донбасу

6 листопада 2020, 00:11
Поділіться публікацією:

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що нинішня влада продовжуватиме шукати шляхи вирішення військового конфлікту на Донбасі і зробить все можливе для відновлення цілісності країни. 

Україна обрала дипломатичний шлях - Єрмак про припинення збройного конфлікту на Донбасі

Фото: pravda.com.ua

За його словами, Україна має доволі великий вибір і не збирається йти до мети роками.

 "Ми не збираємося витрачати роки на те, щоб припинити війну. Ми ніколи не зупинимося щодо припинення війни, але шляхи до цього припинення можуть бути різними", – додав очільник Офісу Глави держави.

Єрмак підкреслив, що Україна, як цивілізована країна, вибрала дипломатичний шлях вирішення кризи у країні. Зокрема, це перемовини у Нормандському форматі та ТКГ.

Крім того, політик зауважив, що у сучасному світі не може бути й мови, щоб відмовитися від земель, які були, є і будуть у складі України.  

"Вважаю великою помилкою навіть розмови про те, щоб у ХХІ столітті відмовитися від своїх законних територій, які належать Україні. І це стосується і Донбасу, і Криму. Сьогодні, я вважаю, треба зробити все для того, щоб ці території повернути", – сказав Андрій Єрмак.

За його словами, зараз основні зусилля влади зосереджуються та тримаються на жорсткому контролі на відновленні інфраструктури підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей. 

"Ми сьогодні вже бачимо, як змінюється життя, як будуються садочки, як будуються школи й лікарні тощо", – сказав керівник Офісу Президента України, — "Це наша територія. Ми повинні відновити життя людей, багато з яких є дуже проукраїнськими. І це дуже довга й копітка робота. Для того, щоб повернути не тільки території, а й повернути цих людей", – додав він.

 Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков висловився про події, які склалися навколо Конституційного суду України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини