Головна Новини Політика внутрішня політика У Зеленського відреагували на заяву про відставку Смолія
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відреагували на заяву про відставку Смолія

У прес-службі Офісу президента повідомили, як працюватиме НБУ найближчим часом

1 липня 2020, 23:52 comments1898
Поділіться публікацією:

Офіс президента України Володимира Зеленського опублікував заяву про роботу Національного банку на тлі новин про те, що голова НБУ подав главі держави заяву про відставку.

У Зеленського відреагували на заяву про відставку Смолія

У Зеленського заявляють, що пріоритетом для української влади є забезпечення незалежності Національного банку України. Крім того, запевняють, що правління НБУ буде і далі працювати, ґрунтуючись на принципах незалежності та професійності.

В Офісі президента заявляють, що НБУ повинен співпрацювати з урядом у питаннях реалізації монетарної і фіскальної політик. На думку влади, це стане запорукою для забезпечення макроекономічної і фінансової стабільності, а також буде сприяти економічному зростанню і відновленню банківського кредитування.

У відповідь на заява Смолія про політичний тиск заявили, що робота Нацбанку повинна ґрунтуватися виключно на засадах професіоналізму і повинна бути позбавлені політичної забарвлення, яка може заважати роботі регулятора.

Нагадаємо, сьогодні, 1 липня, голова Нацбанку Яків Смолій подав президенту Володимиру Зеленському заява про відставку. Керівник НБУ заявив, що не може працювати в умовах політичного тиску.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини