Головна Новини Політика внутрішня політика У Зеленського відреагували на рішення Конституційного суду по Ситнику
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відреагували на рішення Конституційного суду по Ситнику

В ОП заявили, що будуть більше уваги приділяти антикорупційним органам і людям, які там працюють

29 серпня 2020, 15:57 comments1795
Поділіться публікацією:

В Офісі президента України Володимира Зеленського заявили, що приймають до відома рішення Конституційного Суду про неконституційність указу попереднього президента про призначення директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника. Про це повідомляє прес-служба ОП.

У Зеленського відреагували на рішення Конституційного суду по Ситнику

Крім того, у Зеленського акцентували увагу на тому, що КС призначення Ситника стало частиною непродуманої, поспішної, а часто — спекулятой тодішньої практикою кадрових призначень, яка йшла врозріз з Конституцією України при формуванні найважливішого елемента антикорупційної архітектури в країні.

Також в ОП заявили, що тепер будуть більш пильно стежити за призначеннями і виконанням службових обов'язків керівниками державних органів, щоб більше не виникало подібних ситуацій.

Нагадаємо, Конституційний суд визнав неконституційним указ про призначення Артема Ситника директором НАБУ. У суді також зазначили, що рішення суду не означає, що чиновник звільнений . Суддя зазначив, що у КСУ немає повноважень звільняти будь-кого або відновлювати на посаді. За його словами, рішення суду має перспективне дію. У той же час Сліденко повідомив, що дії Ситника на посаді глави НАБУ були законними. Також він розповів про презумпцію конституційної законності, відповідно до якої рішення держоргану може бути визнано незаконним лише після рішення КСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини