Головна Новини Політика внутрішня політика У Конституційному суді пояснили, що означає рішення по Ситнику
commentss НОВИНИ Всі новини

У Конституційному суді пояснили, що означає рішення по Ситнику

Суддя зазначив, що всі рішення Ситника на посаді були законними

28 серпня 2020, 22:27 comments1088
Поділіться публікацією:

Рішення Конституційного суду щодо незаконності призначення Артема Ситника на посаду керівника Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) не означає, що чиновник звільнений. Про це в коментарі для "РБК-Україна" розповів суддя Ігор Сліденко.

У Конституційному суді пояснили, що означає рішення по Ситнику

Суддя зазначив, що у КСУ немає повноважень звільняти будь-кого або відновлювати на посаді. За його словами, рішення суду має перспективну дію. Разом з тим Сліденко повідомив, що дії Ситника на посаді глави НАБУ були законними. Також він розповів про презумпцію конституційної законності, відповідно до якої рішення держоргану може бути визнано незаконним лише після рішення КСУ.

Нагадаємо, Зе-команда намагається змінити законодавство щодо Національного антикорупційному бюро України в аспекті підстав для звільнень глави Бюро — Артема Ситника. У МВФ вже попередили, що це може стати проблемою для співпраці. Експерти розповіли виданню "Коментарі", що за гра йде навколо контролю за НАБУ, і чи зважиться офіційний Київ піти проти волі "західних партнерів".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини