Головна Новини Політика внутрішня політика У Кабміні вирішили, коли закриють КПВВ на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні вирішили, коли закриють КПВВ на Донбасі

Постанова Кабміну України визначило нові правила роботи КПВВ на Донбасі

25 листопада 2020, 15:22
Поділіться публікацією:

Уряд України прийняв постанову про умови закриття пунктів пропуску на кордоні з Кримом і непідконтрольними Києву районами Донбасу.

У Кабміні вирішили, коли закриють КПВВ на Донбасі

Як сказано в постанові, для того, щоб закрити КПВВ на лінії розмежування повинні бути певні умови.

Отже, серед можливих причин називають "наявність загрози життю і здоров'ю співробітників або громадян, які його перетинають, а також явищ, факторів, які роблять неможливим нормальну роботу пропускного пункту".

Регламент роботи пропускних пунктів на увазі, що рішення про його закриття повинен прийняти начальник органу охорони державного кордону, в зоні відповідальності якого знаходиться відповідний пункт. Відзначається, що КПВВ не можна закривати на термін, що перевищує три доби.

У разі закриття контрольного пункту постановою передбачає можливість пропуску громадян, якщо існує необхідність їх повернення на місце свого проживання і реєстрації в Криму, непідконтрольною території Донбасу або за їх межами, з метою возз'єднання сім'ї.

Через закритий пункт також можуть пройти люди з важкою хворобою, з питань отримання спадщини або для навчання. Заборона не поширюється на громадян, які мають посвідку на проживання в іншій державі.

Нагадаємо, в ООН назвали дискримінаційною вимогу встановити мобільний додаток "Дій вдома" для осіб, що в'їжджають на підконтрольну уряду територію України через КПВВ на Донбасі. Розкритикувала його й окупаційна влада, яка фактично "заморозила" перетин лінії розмежування. "Коментарі" поцікавилися в експертів, коли можливо (і чи можливо) відновлення нормального функціонування донбаських пунктів пропуску.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини