Головна Новини Політика внутрішня політика Сергій Лозовський: "Імідж "нового обличчя" більше не рятує Зеленського"
commentss НОВИНИ Всі новини

Сергій Лозовський: "Імідж "нового обличчя" більше не рятує Зеленського"

Політичний аналітик пояснив про причини падіння рейтингу Володимира Зеленського

21 липня 2020, 20:00 comments1186
Поділіться публікацією:

Сьогоднішній пантеон політичних героїв України — це фігури, яких звеличує одна група виборців і ненавидить інша. До такого висновку приходить політичний аналітик Сергій Лозовський, аналізуючи результати соціологічного дослідження Центру імені А.с Разумкова.

Сергій Лозовський: "Імідж "нового обличчя" більше не рятує Зеленського"

Лозовський укладає, що "імідж "нового обличчя" більше не рятує президента Володимира Зеленського, тому що його баланс довіри/недовіри "пішов в мінус" — 44 % проти 49 %".

За словами Лозівського, аванс довіри, виданий виборцями Зеленському і "слугам народу" на президентських виборах і виборах до Верховну Раду, підійшов до кінця — сьогодні їм не довіряє більше людей, ніж довіряє.

У той же час, Лозівський зазначає, що у спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова ("мінус 6%") теж негативний баланс довіри/недовіри, як і у прем'єра Дениса Шмигаля ("мінус 48%").

"Можна сказати, що влада і опозиція символічно об'єдналися — у всіх найвпливовіших політиків перевищує рівень недовіри рівень довіри", — ділиться спостереженням аналітик.

При цьому Лозовський зазначає, що найвищий рейтинг довіри серед опозиції – у народного депутата і голови політради "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука.

"Що ж до опозиції, то тут найвищий рівень довіри у голови політради ОПЗЖ і народного депутата Віктора Медведчука — 20,2%", — пише аналітик.

"За ним йдуть Петро Порошенко і Юлія Тимошенко — вони приблизно на одному рівні. 16,4% — це фан-клуб Порошенко, 16,7% у Тимошенко. Справедливості заради, 22,2% у Святослава Вакарчука, але він вже не має відношення до політиці, тому що "без бою" покинув Верховну Раду й партію "Голос", — додав він.

У той же час, Лозівський зазначає, що антирейтинг Медведчука нижче, ніж у Тимошенко і Порошенка.

"Що стосується антирейтингу, то в трійці Порошенко-Тимошенко-Медведчук знову лідирує голова політради "Опозиційною платформи — За життя". Його антирейтинг становить "мінус 49,2%, в той час як у Тимошенко "мінус 59,9%", а у Порошенка взагалі "мінус 62,4%",

"Дуже цікава картина, якщо аналізувати з точки зору "Майдан – Антимайдан". Виходить, що активно підтримали Євромайдан Порошенко і Тимошенко антирейтинг більше, ніж у супротивника Майдану в особі Медведчука", — робить висновок політичний аналітик Сергій Лозовський.

Раніше "Коментарі" повідомляли, як змінився рейтинг Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини