Головна Новини Політика внутрішня політика Російськомовні громадяни України вважають себе ущемленими в правах, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Російськомовні громадяни України вважають себе ущемленими в правах, - Медведчук

Політик вважає, що Україна повинна стати країною рівних можливостей для всіх

21 вересня 2020, 16:30
Поділіться публікацією:

Про те, що в Україні порушуються права російськомовних громадян, партія "Опозиційна платформа — За життя" говорить постійно. Але кілька днів тому з'явилося додаткове підтвердження того, що це дійсно так, причому від тих, хто ніколи особливо не виступав на захист прав російськомовних громадян, говориться в повідомленні на сайті політсили.

Російськомовні громадяни України вважають себе ущемленими в правах, - Медведчук

Так, 10 вересня були опубліковані результати соціологічного дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова. На питання: "На Вашу думку, чи порушуються в Україні права російськомовних громадян?" — 36,4% опитаних відповіли, що "постійно порушуються" і "в окремих випадках порушуються". Але якщо подивитися, як розподілилися відповіді по регіонах, то ми побачимо, що в західних регіонах 15% опитаних відповіли, що "постійно порушуються" і "в окремих випадках порушуються", тоді як на Південному Сході, де і проживає основна частина громадян, для яких російська мова є рідною, таких було 60,9%.

"Іншими словами, російськомовні громадяни нашої країни вважають себе ущемленими в правах. Саме тому партія "Опозиційна платформа — За життя" завжди боролася і буде боротися за їхні права, як і за права всіх українських громадян незалежно від того, яка мова для них є рідною, — заявив голова політради партії Віктор Медведчук. — Україна повинна стати країною рівних можливостей для всіх, а не територією обмеження конституційних громадянських і культурних прав".

Нагадаємо, раніше політик заявив про те, що в Україні навмисне залишилися без права вибору півмільйона громадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини