Головна Новини Політика внутрішня політика Німецьке видання назвало Медведчука очевидним противником Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Німецьке видання назвало Медведчука очевидним противником Зеленського

Глава політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук є найбільш очевидним опонентом Зеленського, вважає німецьке ЗМІ

10 листопада 2020, 12:35
Поділіться публікацією:

Коаліція між фракцією "Слуга народу" і ОПЗЖ в парламенті, мабуть, розпалася. І, хоча за останні півроку експерти відзначають схожість в голосуваннях, дії Конституційного суду поклали кінець альянсу влади і опозиції. Такий висновок робить німецьке видання Nach-Welt.

Німецьке видання назвало Медведчука очевидним противником Зеленського

"Постанова від 27 жовтня стало останнім в серії недавніх ударів по антикорупційної програми України, прийнятих Конституційним Судом. Прийняті в серпні і вересні постанови НАБУ визнали неконституційними. Останнє рішення було прийнято у відповідь на клопотання 47 народних депутатів про скасування статті в Кримінальному кодексі України, згідно з якою складання недостовірних відомостей про майно державними чиновниками є кримінальним злочином ", — пишуть на сайті Nach-Welt.

Видання акцентує увагу на заяві Зеленського для Financial Times, в якому він захищав представлений законопроект до парламенту у відповідь на недавню постанову Конституційного Суду, спрямоване на відновлення антикорупційних інституцій України.

"Щоб захистити і зміцнити нашу антикорупційну інфраструктуру ... я попросив парламент реструктурувати склад Конституційного Суду, який втратив довіру і авторитет. Це суд кенгуру, глава якого знаходиться під слідством у справі про покупку нерухомості в окупованому Росією Криму в 2018 році, що є повним порушенням українського законодавства, про що суддя не повідомив у своєї електронній заяві", — привели в публікації слова президента України.

Безкомпромісний тон коментаря Зеленського передбачає поворотний момент в його президентства. Перше питання, яке задають люди: чи реально це зміна або все це просто для МВФ і ЄС, чию постійну підтримку шукає Україна.

"Раніше його депутати разом з двома реформістів партіями в українському парламенті, "Голос" і "Європейська солідарність", проголосували за проведення найважливіших реформ в сфері купівлі-продажу землі і банківської системи, яких вимагає МВФ", — інформує німецький сайт.

Щоб переконати багатьох скептиків, президент повинен назвати публічно тих, кого він вважає своїми противниками: "Найбільш очевидний в українському парламенті — лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук, який контролює три основних телеканали в Україні". Далі, йдеться в матеріалі, сильний вплив на Президента має олігарх Ігор Коломойський, чию підтримку багато хто вважав вирішальною для успіху Зеленського на виборах 2019 року.

У виданні вважають, що в даний час Коломойський об'єднався з Медведчуком та іншими бізнесменами-однодумцями в парламенті: "Для Зеленського розрив з Коломойським означав би визнання розколу в партії" Слуга народу "і втрату його нинішньої парламентської більшості разом з підтримкою медіаімперії Коломойського".

Автори матеріалу також вказують на те, що президенту Зеленському для збереження влади необхідно проявити лідерські якості в прийнятті рішень.

"Поки неясно, чи зможе коаліція сформувати парламентську більшість. Однак, якщо Зеленський хоче врятувати своє президентство, він повинен зробити чіткий вибір і проявити лідерство. Його рішення в найближчі дні, ймовірно, визначать майбутнє України на довгі роки і відіб'ються в усьому регіоні ", — резюмував німецький сайт Nach-Welt.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://golos.ua/i/783887
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини