Головна Новини Політика внутрішня політика Німченко: "ОПЗЖ докладе всіх зусиль, щоб земля залишилася у власності українського народу"
commentss НОВИНИ Всі новини

Німченко: "ОПЗЖ докладе всіх зусиль, щоб земля залишилася у власності українського народу"

Народний депутат побоюється, що українська земля опиниться в руках "спекулянтів"

23 вересня 2020, 12:49
Поділіться публікацією:

Землі сільськогосподарського призначення — це засіб виробництва і основа економічного розвитку держави, а також добробуту народу, задоволення його життєво необхідних потреб, забезпечення належних умов для гідного існування української нації і функціонування суспільства. Про це заявив народний депутат України, голова Черкаської регіональної організації партії "Опозиційна платформа — За життя" Василь Німченко.

Німченко: "ОПЗЖ докладе всіх зусиль, щоб земля залишилася у власності українського народу"

Саме зазначені обставини, зазначив політик, пов'язані з використанням земельних ресурсів як єдиного природного джерела існування нації і основного національного багатства, що перебуває під особливою охороною держави, згідно з частиною першою статті 14 Конституції України.

Однак, зазначив Василь Німченко, внесені до законодавства зміни, якими запроваджується так званий ринок землі, носять антиконституційний характер, а також спрямовані проти державності і громадян України як власників землі. Пов'язано це з тим, пояснив нардеп, що вони закріплюють можливість отримання іноземцями права власності на земельні ділянки як складову частину території України і участі нерезидентів в якості співвласників і розпорядників земельних ресурсів на території України.

Це, по своїй суті, є посяганням на територіальний і народний суверенітет, загрозою економічній безпеці та незалежності держави, прямим порушенням вимог основного принципу забезпечення суверенітету і територіальної цілісності держави, переконаний народний депутат.

"Виконуючи свою обіцянку і прагнучи перешкодити цинічному і протизаконному пограбуванню українського народу, ОпЗЖ не допустила продажу землі з 1 жовтня 2020 року і зробила неможливим продаж і передачу у власність іноземцям та кредиторам земель в розмірі 200 тисяч гектарів в одні руки за умови, що три таких ділянки землі є чорноземами в Миколаївській, або Черкаській, або Херсонській області. Народні депутати України направили в Конституційний Суд України подання про визнання невідповідним Конституції України Закону України "про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обороту земель сільськогосподарського призначення" від 31 березня 2020 року, оскільки його прийняття Верховною Радою відбулося з порушенням конституційної процедури розгляду та прийняття, а положення Закону, як і його мета, суперечать нормам Конституції України ", — поінформував парламентарій.

Німченко повідомив, що ухвалою колегії суддів КСУ вже відкрито конституційне провадження за конституційним поданням 53 народних депутатів і розгляд цієї справи відбудеться 29 вересня поточного року в формі усного виробництва.

"Ми будемо домагатися скасування антиконституційного Закону № 552-IX, прийнятого під тиском МВФ, Світового банку та міжнародних фінансових корпорацій, які здійснюються в умовах тотального зовнішнього управління Україною. Цей Закон грубо порушує і обмежує суверенітет і незалежність України, а також конституційні права наших громадян" , — пообіцяв нардеп.

Василь Німченко акцентував увагу на тому, що питання, що стосуються землі, яка є об'єктом права власності українського народу, не можуть вирішуватися всупереч його волі, без волевиявлення громадян України на всеукраїнському референдумі. Оскільки оспорюваний Закон був прийнятий Верховною Радою без з'ясування волі українського народу як власника землі, він суперечить приписам статей 5, 13, 14, 73 Конституції України.

Крім того, сказав далі народний депутат, участь Президента України у позачерговому пленарному засіданні ВРУ від 31 березня 2020 року, а також те, що глава держави неодноразово схиляв парламентаріїв до того, щоб прийняти закон на вимогу МВФ і на його умовах для отримання кредиту, вплинуло на волевиявлення і внутрішнє переконання народних депутатів України, що призвело до спотворення і порушення здійснення ними повноважень щодо можливості продажу земель сільськогосподарського призначення.

"У конституційному поданні наведені фундаментальні докази того, що прийнятий Закон є неконституційним і його прийняття відбулося в результаті спотворення волевиявлення народних депутатів — коаліційної більшості — і при безпосередньому впливі глави держави, який порушив свої зобов'язують повноваження щодо забезпечення гарантій дотримання прав і свобод громадян інститутами державної влади, натомість діяв на догоду Світовому банку і міжнародним фінансовим корпораціям з метою отримання матеріальних внесків у вигляді грошового траншу (як передбачалося — до $ 10 млрд, однак в подальшому з цієї суми Україна отримала лише $ 2,1 млрд)", — докладно поінформував парламентарій.

Такі дії народних депутатів України, вказав Василь Німченко, суперечать вимогам статті 79 Конституції України, яка за допомогою принесення присяги зобов'язує їх здійснювати свої повноваження виключно на підставі Конституції України і законів України, захищати суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників.

Беручи до уваги всі зазначені обставини, ОПЗЖ наполягає на тому, щоб визнати такі дії Президента України та народних депутатів України неконституційними.

При таких обставинах, переконаний політик, Верховна Рада України IX скликання не має права на існування, враховуючи її нездатність дотримуватися приписів Конституції щодо актів, які повинні прийматися законодавчим органом. Розгляд справи за конституційним поданням 53 народних депутатів України відбудеться 29 вересня 2020 року в КСУ, і саме там буде вирішена доля землі як національного багатства Українського народу — "бути чи не бути землі товаром".

"ОПЗЖ ставить собі за мету реалізацію земельних відносин в інтересах українського народу і держави, повернення прав і преференцій власникам землі та надання можливостей для здійснення самостійного господарювання на своїй землі. Ми докладемо всіх зусиль, щоб земля залишилася у власності українського народу, а не виявилася в руках міжнародних спекулянтів і корупційних міждержавних картелів з участю вищих чиновників від України, "вашингтонського обкому" і світових фінансових структур", — підсумував Василь Німченко.

Раніше голова Політради ОПЗЖ Віктор Медведчук повідомив про те, що Конституційний Суд України відкрив провадження про визнання невідповідним Конституції Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обороту земель сільськогосподарського призначення" від 31 березня 2020 року поданням депутатів від "Опозиційною платформи — За життя".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини