Головна Новини Політика внутрішня політика Наслідки скандального рішення КСУ щодо е-декларування: ВАКС скасував свій перший обвинувальний вирок
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки скандального рішення КСУ щодо е-декларування: ВАКС скасував свій перший обвинувальний вирок

На черзі ще чотири таких вироки

17 листопада 2020, 19:22
Поділіться публікацією:

Антикорупційний суд вищої інстанції вперше в історії незалежної України анулював обвинувальний вирок. Причина – рішення судового органу стосувалося умисного укриття доходів — тобто неподання декларації. На цей час кримінальна відповідальність за це не передбачена, адже минулого місяця своїм рішенням її скасував виший суд України.

Наслідки скандального рішення КСУ щодо е-декларування: ВАКС скасував свій перший обвинувальний вирок

Відомо, що скасоване рішення відноситься до судді Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Надії Посунся, яка була винна в умисному неподанні е-декларацій, а сам вирок став першим такого роду з моменту створення антикорупційного суду України у 2019 році. Відомо, що на черзі на анулювання вироків знаходяться ще чотири таких справи. 


Раніше "Коментарі" повідомляли, що Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) 28 жовтня, о 19:00 закрило реєстр електронних декларацій на виконання рішення Конституційного суду. 

За словами прес-служби відомства, державні органи та громадськість більше не мають доступу до електронних декларацій чиновників. Крім того, НАЗК зупиняє їх перевірку, зберігання і публікацію. Глава НАЗК назвав таке рішення нищівною поразкою антикорупційної реформи в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/bazabazon/5194
comments

Обговорення


Новини