Головна Новини Політика внутрішня політика Народжуваність в Україні пішла вгору, коли Кучма з Медведчуком забезпечили економічне зростання, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Народжуваність в Україні пішла вгору, коли Кучма з Медведчуком забезпечили економічне зростання, - експерт

Експерт розповів про те, як оцінювати владу в Україні по демографічній тенденції

15 вересня 2020, 12:28
Поділіться публікацією:

В історії незалежної України тільки команді Леоніда Кучми і Віктора Медведчука вдалося переламати негативну демографічну тенденцію і зупинити падіння народжуваності. Так політичний оглядач Євген Василевський прокоментував інформацію Міністерства соціальної політики про те, що після 2014 року народжуваність в Україні впала на 40%. Про це Василевський написав в своєму блозі на сайті "Кореспондент".

Народжуваність в Україні пішла вгору, коли Кучма з Медведчуком забезпечили економічне зростання, - експерт

За словами Василевського, народжуваність в Україні безперервно падала з початку 90-х і аж до 2001 року.

"Отже, починаючи з початку 90-х, народжуваність в Україні безперервно падала аж до 2001 року. Це невипадковий збіг — саме на початку 2000-х команді Кучми і Медведчука вдалося переламати негативні тенденції в економіці, після чого в Україні почалося економічне зростання, — пояснив журналіст. — Графік коефіцієнта народжуваності чітко показує — до 2001 року крива невблаганно рухалася вниз. І тільки з 2002 року, коли керівництво країни забезпечило економічне зростання і більш справедливий перерозподіл ВВП, народжуваність пішла вгору — і росла без упину аж до 2014 року".

Василевський пояснює, що в період 2002-2004 років, коли країною фактично керував глава Адміністрації президента Віктор Медведчук, Україна переживала економічний підйом.

"Період 2002 — 2004 років, коли країною фактично керував глава АП Віктор Медведчук — це час економічного підйому і, як наслідок, зростання доходів українців", — підкреслив журналіст.

За словами Василевського, з початку 2000-х років в Україні спостерігалося зростання народжуваності, але ситуація змінилася з приходом до Кабінету Міністрів Арсенія Яценюка, який різко скоротив фінансову допомогу при народженні дитини.

"Але після того, як демократичні сили в лютому 2014 року захопили владу, новий прем'єр-міністр Арсеній Яценюк змінив порядок виплат. Тепер молода мама / молода сім'я отримували при народженні дитини тільки 10 000, а решта 31 000 виплачувалися в розстрочку терміном на 3 роки , — наводить дані автор. - Тобто, Яценюк фактично серйозно скоротив допомогу при народженні дитини. Звичайно, це не єдиний фактор, що вплинув на народжуваність, але й не самий останній. Також наклалися такі негативні фактори як економічна криза і війна, що сприяли зубожіння простого народу".

За словами Василевського, в даному випадку доречна цитата з Біблії про те, що "за справами їхніми пізнаєте їх...". Мовляв, хтось із древніх висловив дуже мудру думку, що головний критерій досягнень правителя — це збільшення території та зростання населення.

"Як бачимо, ця мудрість вірна і в наші дні. Або, як сказано в Біблії, "За справами їхніми пізнаєте їх ...", — резюмував політичний оглядач Євген Василевський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини