Головна Новини Політика внутрішня політика Мільйони українців недоїдають, а влада зайнята легалізацією грального бізнесу та проституції, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Мільйони українців недоїдають, а влада зайнята легалізацією грального бізнесу та проституції, - Медведчук

У ОПЗЖ закликають звернути увагу на спад у виробництві та сільському господарстві, за якого мільйони українців опинилися в скрутному становищі

22 липня 2020, 11:47
Поділіться публікацією:

В Україні, де найбільш сприятливі умови для сільського господарства створені самою природою, мільйони громадян регулярно недоїдають, а чинна влада абсолютно байдужа до цієї проблеми. Про це заявив голова політради партії "Опозиційна платформа ‒ За життя" Віктор Медведчук, коментуючи дані Державної служби статистики, згідно з якими падіння виробництва в сільському господарстві склало 18,7%.

Мільйони українців недоїдають, а влада зайнята легалізацією грального бізнесу та проституції, - Медведчук

"Підводячи підсумки першого півріччя 2020 року, вкрай важливо розуміти, який реальний спад виробництва в країні. В сільському господарстві, за даними Державної служби статистики, падіння склало 18,7%. Такого обвалення АПК в Україні не було давно", – підкреслив політик.

У Медведчука не викликає сумнівів, що така важлива проблема повинна була стати предметом серйозного обговорення президента, Кабміну, Верховної Ради, РНБО, адже мова йде про продовольчу безпеку країни. Однак, за словами політика, і глава держави, і вищеперелічені органи “не діють, вирішуючи суто лобістські напівкримінальні завдання на зразок легалізації грального бізнесу, розпродажу землі, підвищення зарплат собі коханим, а також термінової легалізації проституції".

Медведчук каже, що основна частка падіння сільгоспвиробництва в Україні в першому півріччі 2020 року припала на рослинництво, знизило обсяги вдвічі – на 56,8%. При цьому по окремим областям падіння куди більше. Наприклад, за даними лідера ОПЗЖ, в Одеській області зниження обсягів рослинництва склала 85,9%.

“Звичайно, варто враховувати кліматичні особливості поточного року. І можливо, за липень ‒ вересень агрофірми і доберуть частина обсягів. Точно про це дізнаємося пізніше, а поки Мінекономіки планує зниження врожаю зернових на 10% порівняно з минулим роком. Але є і більш тривожні прогнози про 20% втрат урожаю основних сільгоспкультур", – зазначив Медведчук.

Також народний депутат торкнувся теми тваринництва, де ситуація така тривожна. За його словами, за перше півріччя 2020 року зниження склало 2,2%. А от поголів'я худоби зменшувалося темпами значно більш швидкими: поголів'я корів – на 6,4%, свиней – на 8,2%, курей – на 1,4%. Все це, за словами політика, веде до подальшого зростання цін і зниження доступності м'ясомолочних продуктів для більшості українців, в тому числі і для дітей.

Повертаючись до теми продовольчої безпеки України, політик зазначив, що вона визначається, насамперед, можливістю країни стабільно забезпечити 100% населення збалансованим регулярним харчуванням.

"На жаль, в Україні цього немає. У XXI столітті в країні, де умови найбільш сприятливі для сільського господарства, де часто збирають рекордні врожаї, регулярно недоїдають мільйони громадян, в першу чергу пенсіонери. Це ганьба України! На превеликий жаль, влада абсолютно байдужа і до цієї соціальної проблеми країни", – резюмує Віктор Медведчук.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Віктор Медведчук переконаний, що в Україні повинні провести дострокові президентські і парламентські вибори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини