Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: Здача Шмигалем інтересів машинобудування - ще один аргумент для негайної відставки уряду
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Здача Шмигалем інтересів машинобудування - ще один аргумент для негайної відставки уряду

На думку лідера ОПЗЖ, це здача національних інтересів

3 серпня 2020, 19:30
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль буквально наступного дня після прийняття Верховною Радою законопроекту, покликаного підтримати вітчизняне машинобудування, здав національні інтереси. Про це заявив голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат Віктор Медведчук.

Медведчук: Здача Шмигалем інтересів машинобудування - ще один аргумент для негайної відставки уряду

Віктор Медведчук уже не довіряє Кабміну

Причому, як зазначив парламентарій, глава Кабміну здав інтереси України в умовах найжорстокішої кризи і обвального падіння українського машинобудування.

Посилаючись на інформацію Держстату, Медведчук зазначив, що за підсумками першого півріччя 2020 року найбільші втрати понесло саме машинобудування. Загальні втрати в цьому секторі економіки перевищили 22%.

"По окремих галузях виробництво продукції в порівнянні з першим півріччям 2019-го виглядає наступним чином: виробництво комп'ютерів, електронної та оптичної продукції — мінус 25,7%; виробництво електричного обладнання — мінус 9,4%; виробництво машин та устаткування, що не входить в інші групи, — мінус 18,4%; виробництво автотранспортних засобів — мінус 30,8%; ремонт та монтаж машин і устаткування — мінус 16,7% ", — навів статистичні дані народний депутат.

Парламентарій нагадав про спробу підтримати українське машинобудування, розпочатої Верховною Радою, яка 21 липня 2020 прийняла в першому читанні проект закону № 3739 "Про внесення змін до Закону України" Про державні закупівлі "по створенню передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості".

"Цей законопроект передбачає при державних закупівлях умови локалізації (обов'язкового розміщення замовлень на українських підприємствах) — 25-40% з 2021-го року зі збільшенням до 40-60% з 2024-го. Однак навіть така боязка спроба українського парламенту захистити вітчизняне машинобудування викликала жорстке неприйняття в ЄС. На переговорах в Брюсселі 23 липня 2020 року виконавчий віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс заявив, що прем'єр Шмигаль вже гарантував, що проголосований в першому читанні законопроект № 3739 буде "відповідати Угоди про асоціацію України з ЄС" ", — зазначив Медведчук.

"Дійсно, це питання було предметом обговорення під час сьогоднішньої зустрічі. Я вітаю гарантії, які отримав від прем'єр-міністра, що уряд буде працювати над цим питанням для того, щоб гарантувати, що будь-які поправки до цього законопроекту будуть відповідати угодам України з ЄС, включаючи Угоду про асоціацію ", — цитує слова Домбровскіса політик.

Сказане Домбровскіс, продовжив Медведчук, підтвердив і сам Шмигаль.

"У чинній редакції він (законопроект № 3739. — ред.) Не відповідає деяким параметрам Угоди про асоціацію, тому уряд буде наполягати на тому, щоб ми відредагували редакцію спільно з депутатами так, щоб вона не порушувала наших міжнародних угод, і не тільки про асоціації ", — навів слова прем'єра парламентарій.

"Таким чином, Шмигаль, буквально на наступний день після прийняття законопроекту Верховною Радою здав національні інтереси, причому здав їх в умовах найжорстокішої кризи і обвального падіння українського машинобудування. Уряд, який цинічно ігнорує інтереси України, має бути негайно відправлений у відставку ", — підсумував Віктор Медведчук.

Раніше політик заявив, що при уряді Дениса Шмигаль ніякого зростання економіки України не відбудеться, можливо лише передбачене їм падіння в прірву, з якої Україні доведеться вибиратися не менше 10 років.

Як повідомляли "Коментарі", Юлія Тимошенко фактично висловилася за те, щоб підтримати "Міжпарламентський діалог" Віктора Медведчука, який працює над виконанням "Мінських угод".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини