Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук обрав оригінальний спосіб комунікації з виборцями, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук обрав оригінальний спосіб комунікації з виборцями, - експерт

Експерт назвав відкритий лист Медведчука одним з найбільш ефективних засобів політичної комунікації

25 липня 2020, 14:30 comments1734
Поділіться публікацією:

Книга племінниці Дональда Трампа про свого знаменитого дядька – це засіб політичної комунікації, вона наробила шуму ще до виходу. Про це пише на сайті "Кореспондент" журналіст Микола Васильківський. Він звертає увагу на те, що, за даними RealClearpolitics чинний президент США з рейтингом 40,7% відстає від свого конкурента Джо Байдена, у якого 49,3%.

Медведчук обрав оригінальний спосіб комунікації з виборцями, - експерт

Васильківський розповідає про найбільш успішні приклади політичної комунікації в історії, серед яких радіопрограма "Бесіди біля каміна" Франкліна Рузвельта, теледебати Джона Кеннеді і Річарда Ніксона, використання соціальних мереж у передвиборній кампанії Дональда Трампа в 2016 році. Він наводить приклад того, як Франклін Рузвельт в 30-ті роки запустив радіопрограму "Бесіди біля каміна". Він обговорював в ефірі економічні та політичні проблеми, і навіть радився з американцями щодо того чи іншого рішення.

Васильківський зазначає, що українські топполітики теж мають свої фірмові способи комунікації. Він наводить приклад Володимира Зеленського, який намагається спілкуватися з громадянами за допомогою відеозвернень. "Хоча злі язики пояснюють, що Зеленський просто боїться спілкуватися з журналістами, тому що за рік на посаді так і не розібрався, чим живе Україна і як розв'язувати наболілі проблеми", — пише він.

В якості ще одного приклад Васильківський вибрав головного опозиціонера Віктора Медведчука, який використовує такий інструмент як відкритий лист.

"Цікавий інструмент комунікації запропонував Віктор Медведчук. Його відкриті листи – це інструмент, який дозволяє залучити простого українця в дискусію з президентом Володимиром Зеленським, – пише журналіст. – Фактично головний опозиціонер публічно задає президенту питання, які хвилюють всіх адекватних українців – чому триває війна на Донбасі, хоча на виборах Зеленський обіцяв "просто перестати стріляти", чому влада підвищує комунальні тарифи, хоча обіцяли знизити. Чому російськомовний Зеленський продовжує насильно насаджувати українська мова, ущемляючи права тих, хто говорить російською?".

За словами Васильківського, "в кінцевому підсумку, Медведчук підводить мільйони простих українців до висновку – а навіщо змінили Порошенко Петро Порошенко – п'ятий президент України)на Зеленського, якщо немає ніякої різниці?"

Що стосується Порошенко, то, за словами Васильківського, експрезидент "ліпить" собі образ "народного трибуна" і "справжнього патріота".

"Ось навіщо ця масовка, що зображає прихильників, полум'яні промови під ДБР і гучний пафос. Мітинги, ті, хто хвилюється народні маси і Порошенко, приголомшливими кулаками б'є себе в груди з імпровізованої трибуни", – пояснює автор.

Не обділив увагою Васильківський і Юлію Тимошенко, яка, за його словами, останнім часом зачастила на ток-шоу, де виконує полум'яні монологи в стилі "душа болить за українську народ".

Нагадаємо, що Давид Жванія (екснардеп, колишній соратник Петра Порошенко) заявив, що п'ятий президент і його команда захопили владу в 2014 році, купивши підтримку в Євросоюзі і пообіцявши олігархам вигоди. Нібито він (Жванія) разом з головою нашого МЗС (Клімкіним) брав участь у передачі 5 мільйонів євро через посольство України в Німеччині "для одного дуже високопоставленого в той час єврочиновника з метою забезпечення підтримки Порошенка в якості кандидата на пост президента України з боку Європейського Союзу". Експерти оцінили для "Коментарів" ці "одкровення" і розповіли, чому вони з'явилися саме зараз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини