Головна Новини Політика внутрішня політика Луценко особисто визнав, що у СБУ немає жодних претензій до Медведчука, – Ірина Гаврилова
commentss НОВИНИ Всі новини

Луценко особисто визнав, що у СБУ немає жодних претензій до Медведчука, – Ірина Гаврилова

За словами політичного оглядача Ірини Гаврилової, у Конституції вже прописаний заклик Медведчука дозволити ОРДЛО свої парламент і уряд

16 червня 2020, 15:13 comments2098
Поділіться публікацією:

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко дав інтерв'ю телеканалу "Еспрессо ТБ". Політичний оглядач Ірина Гаврилова у своєму блозі зазначила, що в цьому інтерв'ю Луценко прямо визнав, що у СБУ немає жодних питань до голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука за його політичну позицію. Гаврилова також заявила, що у неї склалося неоднозначне враження від виступу Луценка в ефірі телеканалу.

Луценко особисто визнав, що у СБУ немає жодних претензій до Медведчука, – Ірина Гаврилова

"Якщо говорити про загальні враження, то Луценко разом з ведучим Сергієм Висоцьким (прославився в минулому скликанні як один з небагатьох депутатів без вищої освіти) ніби змагалися, хто краще підходить на роль головного героя фільму "Тупий і ще тупіший" – недоучка-депутат та екс-генпрокурор без юридичної освіти", – написала Ірина Гаврилова.

За словами оглядача, спроби Луценка коментувати юридичні нюанси тільки підкреслили, що він далекий від юриспруденції. Гаврилова наводить приклад, коли Луценко розповів, як особисто писав заяву в СБУ на голову політради "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука за те, що політик виступив за надання автономії Донбасу і права формувати свій місцевий уряд. У той же час експерти СБУ відмовили в порушенні кримінального переслідування, тому що не знайшли у висловлюваннях Медведчука нічого незаконного і справу було закрито.

Гаврилова написала, що Луценку треба було просто прочитати Конституцію України, в який він зміг би знайти статтю 136, яка передбачає існування, функціонування і визначає повноваження і Верховної Ради, і уряду АР Крим.

"Верховна Рада Автономної Республіки Крим у межах своїх повноважень приймає рішення та постанови, які є обов'язковими до виконання в Автономній Республіці Крим. Урядом Автономної Республіки Крим є Рада міністрів Автономної Республіки Крим. Голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим призначається на посаду і звільняється з посади Верховною Радою Автономної Республіки Крим за погодженням з Президентом України", – йдеться у статті 136 Конституції України.

На цьому тлі, за словами Ірини Гаврилової, звинувачення Юрія Луценка не мають ніякого сенсу, тому що поняття автономії закріплено в Конституції, а автономія має свій уряд і парламент за Конституцією України.

У той же час, оглядач висловила нерозуміння, чому Юрій Луценко мовчав про сепаратизм в Криму до 2014 року.

Крім того, Ірина Гаврилова вважає, що за аналогією із заявою Медведчука, Луценко варто було написати заяву на п'ятого президента України Петра Порошенка, так як саме він погодився підписати "Мінські угоди", де є пункт про децентралізацію повноважень від Києва до ОРДЛО.

"Але головне, що єдиний в історії України генеральний прокурор без юридичної освіти повідомив, що у СБУ немає жодних претензій до Медведчука, а його діяльність відповідає законам України", – резюмувала політичний оглядач Ірина Гаврилова.

Раніше "Коментарі" писали, що колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко в прямому ефірі на "5 каналі" зізнався, за що йому досі соромно у своїй роботі в ГПУ. За словами екс-чиновника, є речі, які не дають йому спати по ночах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини