Головна Новини Політика внутрішня політика Коронавірус в американській біолабораторії в Одесі: Медведчук і Кузьмін вимагають провести розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус в американській біолабораторії в Одесі: Медведчук і Кузьмін вимагають провести розслідування

У ОПЗЖ заявляють, що неодноразово заявляли про ризики, пов'язані з роботою американських біолабораторій в Україні

25 серпня 2020, 18:05 comments1330
Поділіться публікацією:

Голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат Віктор Медведчук і народний депутат Ренат Кузьмін звернулися до глави Національної поліції України Ігоря Клименко з вимогою почати кримінальне розслідування за фактом зараження чотирьох співробітників Українського науково-дослідного протичумного інституту ім. І. І. Мечникова (м.Одеса) коронавірусною інфекцією COVID-19, зразки якого вони досліджували. Про це повідомляє пресслужба партії ОПЗЖ.

Коронавірус в американській біолабораторії в Одесі: Медведчук і Кузьмін вимагають провести розслідування

Центральна референс-лабораторія Міністерства оборони США, яка функціонує на базі інституту, є однією із 15 біолабораторій, що діють в Україні за програмою Пентагону. ОПЗЖ неодноразово звертала увагу на ризики, пов'язані з діяльністю цих лабораторій. Зокрема, на можливість витоку штамів вірусів, а також наводила приклади та вимагала проведення розслідування.

У пресслужбі партії зазначають, що на тлі зараження чотирьох працівників лабораторії в Одесі Віктор Медведчук і Ренат Кузьмін вимагають почати розслідування за фактом вчинення кримінальних злочинів, передбачених частиною другою статті 325 ("Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням") та частиною другою статті 326 Кримінального кодексу України ("Порушення правил поводження з мікробіологічними або іншими біологічними агентами або токсинами").

Нагадаємо, Чернівецька область знову перетворилася в епіцентр коронавірусу в Україні. У регіоні інфекція поширюється найактивніше. За минулу добу там виявили ще 204 хворих. Це більше, ніж у будь-якій іншій області України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини