Головна Новини Політика внутрішня політика Конституційний суд визнав незаконним призначення Ситника на посаду керівника НАБУ - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Конституційний суд визнав незаконним призначення Ситника на посаду керівника НАБУ - ЗМІ

Про незаконне призначення повідомили джерела в Конституційному суді

28 серпня 2020, 18:51 comments1431
Поділіться публікацією:

Конституційний суд (КС) визнав неконституційним указ про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в суді.

Конституційний суд визнав незаконним призначення Ситника на посаду керівника НАБУ - ЗМІ

"Указ про призначення Ситника визнаний неконституційним", — сказав співрозмовник агентства.

Раніше "Коментарі" писали, що в Офісі президента Володимира Зеленського обговорювали перспективи винесення проєкту для зміни профільного закону, щоб глава НАБУ Артем Ситник міг бути відправлений у відставку за рішенням народних депутатів.

Пізніше у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення керівника Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) з посади.

Нагадаємо, Зе-команда намагається змінити законодавство щодо Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) в аспекті підстав для звільнень глави Бюро — Артема Ситника. У МВФ вже попередили, що це може стати проблемою для співпраці. Експерти розповіли виданню "Коментарі", що за гра йде навколо контролю за НАБУ, і чи зважиться офіційний Київ піти проти волі "західних партнерів".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини