Головна Новини Політика внутрішня політика Ґвалтівники почнуть платити своїм жертвам, - Мін'юст
commentss НОВИНИ Всі новини

Ґвалтівники почнуть платити своїм жертвам, - Мін'юст

Кабмін розробив законопроект, який буде примушувати засуджених за насильство відшкодовувати компенсації своїм жертвам

28 липня 2020, 15:52
Поділіться публікацією:

Держава буде виплачувати компенсацію жертвам насильницьких злочинів з Фонду відшкодування шкоди потерпілим. Про це повідомив заступник міністра юстиції Олександр Банчук, передає видання "Кореспондент".

Ґвалтівники почнуть платити своїм жертвам, - Мін'юст

За його словами, сума компенсацій буде визначатися за кожний вид злочину, але при цьому складе не менше 1000 грн.

Банчук нагадав, що згідно з розробленим Міністерством юстиції законопроекту, українці, постраждалі від насильницьких злочинів, будуть отримувати компенсацію від держави. Цю суму Кабмін планує стягувати з злочинця. Компенсацію планують виплачувати через регіональні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Для цього пропонується створити Фонд відшкодування шкоди потерпілим від насильницьких злочинів.

За словами чиновника, потерпілий маючи висновок судмедекспертизи про отримані ушкодження і копію інформації з Єдиного реєстру досудових розслідувань може очікувати на рішення про виплату компенсації, не чекаючи рішення слідства про затримання або оголошення в розшук підозрюваного.

Чиновник пояснив, що основною метою закону є швидка і ефективна допомога постраждалим, які і без того, при зверненні у систему, перебувають в складних життєвих обставинах.

Право отримати допомогу будуть також мати і родичі загиблого в результаті злочину особи, як психологічну, так і матеріальну.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в період карантину в Україні подвоїлися випадки домашнього насильства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини