Головна Новини Політика внутрішня політика До Київради проходять сім політичних партій – соцопитування Центру Разумкова
commentss НОВИНИ Всі новини

До Київради проходять сім політичних партій – соцопитування Центру Разумкова

Опитування показало, хто може пройти у Київраду та стати мером столиці

14 липня 2020, 12:49 comments2773
Поділіться публікацією:

Майже половина киян візьмуть участь у виборах мера Києва та Київради. Про це свідчить результат соціологічного дослідження "Центру Разумкова", яке відбулося у Києві 20 червня-2 липня 2020 року.

До Київради проходять сім політичних партій – соцопитування Центру Разумкова

В лідерах симпатій мешканців столиці як кандидатів на посаду Київського міського голови сьогодні перебувають — Віталій Кличко, Андрій Пальчевський, Віктор Ляшко та Ігор Смешко. До Київради потрапляють сім політичних партій — "Європейська солідарність", "Слуга народу",  "Удар", "Опозиційна платформа – За життя", "Батьківщина", "Перемога Пальчевського" та "Сила і честь". 

Несподіванкою майбутніх столичних виборів може стати успіх політичної партії "Сила і честь".Її лідер Ігор Смешко (який ще не підтвердив свою участь у перегонах) наразі входить до числа рейтингових кандидатів на посаду мера. Також ця політична сила та її кандидат в мери мають один з найнижчих антирейтингів, що збільшує їхні шанси на успіх. 

Згідно з опитуванням, 49,7% киян абсолютно впевнені, що голосуватимуть на виборах мера столиці, а 46,4% мешканців Києва абсолютно впевнені, що візьмуть участь у виборах Київради.  

Серед усіх опитаних киян, які  мають намір взяти участь у виборах та визначились з вибором, як кандидата на посаду Київського міського голови найбільше підтримують Віталія Кличка (43,7%), Андрія Пальчевського (11%), Віктора Ляшка (6,3%) та Ігоря Смешка (5%). 

Причому, найменший антирейтинг серед цих кандидатів мають Ігор Смешко та Андрій Пальчевський. 

Подолати п’ятивідсотковий прохідний бар’єр на виборах до Київради мають шанси сім партій: "Європейська солідарність" (20,4%), "Слуга народу" (19,3%), "Удар" (11,5%),"Опозиційна платформа – За життя" (10,6%), "Батьківщина" (7,5%), партія "Перемога Пальчевського" (6,2%), а також політична партія "Сила і честь" (5,1%). 

Причому, деякі політичні сили, що сьогодні представлені у Київській міській раді, за даними соцопитування, не зможуть туди потрапити. Зокрема, партія ВО "Свобода" набирає лише 2%, а "Блок Омельченка"  — 1,4%.

Нагадаємо, "Коментарі" розібралися, чого очікувати від місцевих виборів в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини