Головна Новини Політика внутрішня політика Більшість українців проти роботи іноземців в держорганах – соцопитування RTS
commentss НОВИНИ Всі новини

Більшість українців проти роботи іноземців в держорганах – соцопитування RTS

Соцопитування показало, за кого з партій проголосували б зараз українці і як вони ставляться до роботи іноземців в держкомпаніях

9 липня 2020, 16:10 comments1338
Поділіться публікацією:

Більш ніж половина українців не хотіли б бачити на держпосаді іноземців, а в Раду пропустили лише чотири партії. Такі результати показало опитування, проведене 4-8 липня соціологічною компанією "RTS" ("Роботизовані телесистеми").

Більшість українців проти роботи іноземців в держорганах – соцопитування RTS

За результатами дослідження, якби парламентські вибори відбулися у найближчу неділю, то найбільшу кількість голосів було б віддано за партію "Слуга народу" (Давид Арахамія, Олександр Корнієнко, Руслан Стефанчук) – 27,1%, "Опозиційну платформу – За життя" (Юрій Бойко, Віктор Медведчук, Вадим Рабинович,) – 21,7%, "Європейську солідарність" (Петро Порошенко, Андрій Парубій, Ірина Геращенко) – 16,1% і "Батьківщину" (Юлія Тимошенко, Сергій Тарута) – 7,6%.

На порозі проходження в наступний склад Верховної Ради України розташувалася "Партія Шарія" — 4,7%. Рейтинг інших політичних партій розподілився наступним чином: "Сила і честь" — 3,4%, Радикальна партія Олега Ляшко – 3,0%, "Голос" — 2,8%, "Громадянська позиція" — 2,0%, "Українська стратегія Гройсмана" — 1,2%, "Опозиційний блок" — 1,1%, "Самопоміч" — 1,1%, "Свобода" — 0,9%, "Національний корпус" — 0,7%, "За майбутнє" — 0,1%.

Більшість українців проти роботи іноземців в держорганах – соцопитування RTS - фото 2

На питання про те, чи є Україна, на думку респондентів, по-справжньому незалежною державою 47,2% опитаних заявили, що Україна таким державою не є і перебуває під зовнішнім управлінням, 35,5% відповіли на питання позитивно і 17,3% не змогли дати свою відповідь на це питання.

Більшість українців проти роботи іноземців в держорганах – соцопитування RTS - фото 3

Також сумарно 54% опитаних вважають шкідливим запрошення іноземних громадян на роботу в українські органи влада та керівництво українських державних компаній ("Укрзалізниця", "Нафтогаз" та інші). Корисними такі призначення вважають 26,2 респондентів, ще 19,8% вагалися з оцінкою.

Більшість українців проти роботи іноземців в держорганах – соцопитування RTS - фото 4

Зазначимо, що для отримання репрезентативної вибірки було опитано 3000 українців населення віком від 18 років у всіх областях України, крім тимчасово неконтрольованих районів Донецької та Луганської областей, а також АР Крим. Статистична похибка: /- 2,5%.

Нагадаємо, "Коментарі" запустили чергове рейтингове опитування, присвячене улюбленим автомобілям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини