Головна Новини Політика кабмін Шмигаль розповів, скільки грошей витратили з коронавірусного фонду
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів, скільки грошей витратили з коронавірусного фонду

На даний момент витрачено близько 10% коштів

28 липня 2020, 20:43
Поділіться публікацією:

З фонду боротьби з коронавірусом і його наслідками зараз витрачено лише близько 10% всіх коштів, що в подальшому уряд планує здійснювати його перерозподіл, зокрема, на боротьбу з економічними наслідками пандемії. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час брифінгу, повідомляє "Укрінформ".

Шмигаль розповів, скільки грошей витратили з коронавірусного фонду

"Фонд COVID-19 становив 64,7 млрд гривень на боротьбу з наслідками коронавіруса. Він вже розподілено. Але розподілений не означає витрачений. Витрачені кошти — це на сьогоднішній день близько 10% від загальної суми. Але, звичайно, боротьба з коронавірусом — процес тривалий і не завжди передбачуваний. Звичайно, ми будемо спільно з бюджетним комітетом Верховної Ради робити (і вже робили) перерозподіл всередині цього фонду", — сказав Шмигаль.

Він зазначив, що фонд боротьби з коронавірусом і його наслідками покликаний забезпечити заробітну плату медикам та медичні засоби для лікарень.

"Але він також розрахований на боротьбу з наслідками. Тому, ми з цього фонду фінансуємо і певні економічні заходи, тому що це також боротьба з наслідками COVID-19, тому що наслідки економічної кризи, за прогнозами світових експертів, можуть бути більш трагічними, ніж наслідки медичного кризи", — підкреслив Шмигаль.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Кабінет міністрів і Національний банк працюють над збереженням як курсовий, так і цінової стабільності в країні. Про це під час брифінгу на Крюківському вагонобудівному заводі в Кременчуці Полтавської області сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, відповідаючи на питання, чи обговорюється з Нацбанком курс долара по 30 і пожвавлення економіки за рахунок стимулювання інфляції



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини