Головна Новини Політика кабмін "Міністр соцмереж" України в травні: Кабмін різко втрачає популярність в Мережі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексклюзив "Міністр соцмереж" України в травні: Кабмін різко втрачає популярність в Мережі

Портал "Коментарі" продовжує відслідковувати та аналізувати діяльність українських міністрів в соцмережах і готовий оприлюднити несподівані результати за підсумками травня

15 червня 2020, 00:10 comments2462
Поділіться публікацією:

Діяльність українських міністрів у соцмережах за підсумками травня не витримує ніякого порівняння з результатами попередніх двох місяців наших досліджень. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль здобув перемогу вдруге поспіль, але активність підписників українських міністрів зовсім погана. Ще жодного разу переможець не набирав так мало – всього 21 903 реакції. Для порівняння, минулого місяця Шмигаль отримав близько 80 тисяч реакцій. Тим не менш, нам це не заважає аналізувати місячну інтернет-активність можновладців.

"Міністр соцмереж" України в травні: Кабмін різко втрачає популярність в Мережі

Міністр соцмереж: наші правила

Для початку трохи про формат визначення переможця і призерів. Ми вивели три загальних пункти, єдині для всіх: загальна кількість підписників у всіх соціальних мережах, сумарна кількість постів і реакція аудиторії. Останній критерій у нашому випадку – це лайки, коментарі, репости, які було ретельно підраховано і підсумовано. Саме реакція аудиторії – ключовий показник у визначенні найкращих у нашому рейтингу. Якщо є реакція (нехай і негативна, у вигляді червоного від злості смайлика в "Фейсбуці"), то і пост виконав свою головну роль – змусив юзера під час скролінгу нескінченного потоку інформації звернути на себе увагу.

Денис Шмигаль – двічі міністр соцмереж

Відкриємо таємницю наших підрахунків. Цього разу ми почали рахувати якраз з чинного переможця. І, побачивши на виході результат в 21 900 реакцій, сміливо припустили, що в цьому місяці йому "ловити" нічого. Як виявилося, та де там!

Денис Шмигаль як і раніше "бере" своїми темами – виступами у різних ТБ-програмах і реакціями на чергове засідання Кабміну. Тим більше, багато підлеглих прем'єра репостять його публікації, тим самим збільшуючи на них число реакцій.

Зазначимо, що найпопулярніша публікація Шмигаля набрала лише 2000 реакцій. Але це якраз той випадок, коли користувач соцмереж досяг перемоги кількістю.

”Міністр соцмереж” України в травні: Кабмін різко втрачає популярність в Мережі  - фото 2

Міністр соцмереж: у топ-10 – багато сенсацій

Михайло Федоров у нас частенько наближався до першої трійки, але ніяк до неї не потрапляв. І тут успіх міністра цифрової трансформації цілком очікуваний. Повинно ж було "прорвати" колись, тим більше, що його робота полягає в модернізації інформаційного простору. А тут якраз вибухнув скандал з додатком "Дія", коли дані користувачів потрапили в публічний доступ. Федорову довелося багато пояснювати, виправдовуватися, і це відіграло свою роль.

Також у трійці вдруге виявилася тимчасово виконуюча обов'язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій. Напевно, це її останній успіх  у даній   ролі. У червні активно почали писати, що вже найближчим часом ми отримаємо постійного профільного міністра, і це буде не Мандзій. Ну а поки вітаємо її з потраплянням у трійку.

Для кого це було точно останнє потрапляння у наш топ,  то це для Вадима Пристайка. Він знову на межі першої десятки, але вже на початку літа був звільнений з поста віце-прем'єра з інтеграції.

Та й знову не переміг Арсен Аваков. Інтрига з його першим місцем продовжує триматися. Коли це станеться – не знає ніхто, але готовим до цього  слід  бути у  будь-який момент.

”Міністр соцмереж” України в травні: Кабмін різко втрачає популярність в Мережі  - фото 3

Міністр соцмереж: найпопулярніші пости місяця

Традиційно в якості бонусу згадуємо найбільш обговорювані пости травня.

Відкриває топ Денис Малюська, який любить радувати своїх передплатників цікавими і несподіваними фото. Цього разу міністр юстиції цікавиться у народу, які пости їм краще читати.

На другому місці вже згадуваний нами Арсен Аваков і його пост про загибель українського офіцера Сергія Губанова. Вічна пам'ять.

А найпопулярнішим був пост Любомири Мандзій. Навчальний рік в цей раз вийшов зім'ятий, але свято останнього дзвоника все одно – значуща подія для школярів, їх батьків і вчителів.

Чого чекати від наступного місяця? Напевно, більшої активності. Хоча вже щосили працюють пляжі та інші злачні місця, але в перервах люди все одно сидять в соцмережах. Головне  їх зацікавити, а реакції будуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини